Leerboeken: Syrisch Arabisch

Voor Syrisch-Arabisch is er een prima leerboek met geluidsmateriaal:

Mary-Jane Liddicoat, Richard Lennane and Dr Iman Abdul Rahim, Syrian Colloquial Arabic, a Functional Course (third edition) ISBN 978-0-646-49382-4.

Het is inderdaad een boek, zoals uit het ISB-nummer blijkt, maar het is alleen uit het Internet te downloaden. Niet gratis, maar voor een redelijke prijs. U krijgt er heel veel mp3 bestanden bij. Het is ook voor de gesproken taal van Libanon, Jordanië en Palestina te gebruiken.

In Nederland wordt veel aandacht aan Marokkaans-Arabisch besteed; er zal ook vast een goed leerboek voor zijn, maar ik ken het niet. Hier is mijn buitenlandse standplaats een nadeel. Een boek dat ik zelf niet ken en gebruikt heb wil ik hier niet vermelden.

Zelfstudie? Alleen voor volhardende types met talenaanleg en -ervaring. Een inwonende informant(e) wil nog wel eens helpen, maar die moet dan ook als zodanig behandeld worden, en niet als autoriteit. De meeste mensen praten namelijk onzin wanneer zij het over hun moedertaal hebben. Maar hij/zij heeft natuurlijk wel de originele sound en woordenschat van de taal die U wilt leren. Schaamteloos uitbuiten dus die informant, en niet naar zijn/haar theorie luisteren. Over de grammatica heeft het leerboek gelijk en niet de partner. Ik hoop dat uw relatie er niet onder lijdt.

Zie verder hier:

Terug naar Inhoud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s